Framgången är ett val

Förste svensk över 8 meter! 

Mattias Sunneborn berättar om hur framgång är ett val. Han har en mycket framgångsrik karriär som friidrottare i världseliten och kallades för Kungen av kaxighet, då han ofta utlovade att han skulle göra stora resultat. Detta var ett sätt för Mattias att sporra sig själv och få motivation. "Imorgon ska jag sätta svenskt rekord och slå världsrekordhållaren". Året var 1996 och det var presskonferens inför MAI-galan i Malmö. Dagen efter förbättrade Mattias det 30 år gamla nordiska rekordet till 8,21 och slog världsrekordhållaren med fem centimeter.

Det är viktigt att hitta rätt mål och om man inte har en slutbild, så finns det ingen energi. Ändå är det bara tre procent av alla människor som använder sig av målsättningar. Mattias berättar på ett positivt och medryckande sätt om principerna som resulterade till nordiskt rekord och internationella medaljer i längdhopp. Efter sin elitkarriär använder Mattias samma principer då han hjälper andra att lyckas med deras mål.

Mattias Sunneborn är Sveriges mest framgångsrika längdhoppare och blev 1991 förste svensk att hoppa över 8 meter. Idag är han en av landets främsta experter inom fysisk träning. 

Reflektionsfrågor

  • Vad drömmer du om?
  • Har du gjort en målsättning?
  • Vet du vad som krävs?
  • Har du gjort en plan?
  • Följer du planen?

Taggar

Fysisk aktivitet
Mental träning
Motion och rörelse
Motivation
Prestationspsykologi