Anders Johrén
Effektiv friskvård - lönsammare företag (del 1)
Effektiv friskvård - lönsammare företag (del 1)
Hur kan man mäta sin friskvårdssatsning? Hur stor ekonomisk skillnad gör det att satsa på frisk personal? Hur undviker man icke lönsam friskvård?
Det sägs ibland att ”friskvård alltid är lönsamt”. Så är det förstås inte. Det finns många friskvårdssatsningar som inte är lönsamma och det gäller att hitta rätt verktyg för att inse vad som gör en friskvårdssatsning värd att satsa på. I del 1 av föreläsningen ”Effektiv friskvård – lönsammare företag” granskar civilekonomen Anders Johrén olika syften med friskvård, han ger exempel på både lönsamma och mindre lönsamma friskvårdssatsningar. Den här föreläsningen vänder sig till chefer, personalansvariga, HR-personal, friskvårdsansvariga och andra som vill stärka sina ekonomiska argument kring friskvårdsaktiviteter i företag och organisationer.
Civilekonomen Anders Johrén arbetar idag som konsult, föreläsare, utredare och är medförfattare inom ämnet ekonomiska argument kring personal.
Reflektionsfrågor
- Vilket syfte har de friskvårdssatsningar som görs i din organisation? Alternativt i någon annan organisation som du känner väl?
- Hur viktiga är friskvårdssatsningar för att din organisation ska anses vara en attraktiv arbetsgivare?
- Vilka ekonomiska perspektiv, i tid och rum, gäller i din organisation när det diskuteras friskvårdssatsningar?
- Har du sett exempel på någon olönsam friskvårdssatsning? Och någon väldigt lönsam?