2022-11-15

"En ny nivå av gemenskap"

Medarbetarnas välmående är viktigt oavsett bransch! Teamet på Skruf fick en härlig boost av deras hälsosatsning, ett initiativ som medförde en ny nivå av gemenskap.

Att prioritera sina medarbetares välmående är viktigt oavsett bransch. Medarbetarna på Skruf fick prova på flera av hälsotjänsterna på Health Competence, vilket resulterade i både bättre gemenskap och mer rörelse.

Vad har varit det bästa med hälsosatsningen?

- Det bästa med Health Competence var att vi fick uppmuntran från så många håll och det medförde många bra diskussioner på arbetsplatsen om kostvanor, motion och välmående.  Med hälsoutmaningen fick vi också en morot att röra på oss varje dag, och jag motionerade mer än vad jag hade gjort annars tack vare detta, säger Christoffer som en av medarbetarna.

På vilket sätt påverkade det er arbetsplats?

- Förutom att vi alla fick en ökad förståelse för hälsa samt motionerade mer än vanligt, så gav det oss en ny typ av gemenskap. Som lag kunde vi peppa varandra att motionera mer, både enskilt och tillsammans, berättar Sophie, en annan medarbetare.

"Fråga medarbetarna vad de vill ha!"

Hannah Jyttner som varit ansvarig för hälsoarbetet på Skruf tillägger att det dessutom har skapat en positiv energi och något roligt att prata om. Hennes bästa tips till andra arbetsgivare är att fråga medarbetarna vad de vill ha och se till att cheferna föregår med gott exempel!