Health Competence

Träna din hjärna

Detta är ett ACT-baserat träningsprogram under 6 veckor, guidat av neuropsykologen Gabriella Svanberg. Rekommenderas att genomföra i grupp på arbetsplatsen.
Från 1 995 SEK exkl. moms

Framtidens arbetsstyrka börjar med starka hjärnor

Ge ditt team nycklarna till framgång med det mentala träningsprogrammet "Träna din hjärna". Ett konkret verktyg för att minska stressen och öka prestationen på arbetsplatsen. Programmet baseras på ACT, Acceptance & Commitment Therapy, en vetenskapligt beprövad form av beteendeterapi för att stärka individens mentala förmågor att bemöta och hantera livets utmaningar. Ladda ner PDF med mer info här.

Jag har uppskattat det här programmet väldigt mycket. Tycker det är konkret, koncist och ger resultat och man bara tar sig tiden att öva och reflektera.


Cecilia Ödman
Chef marknad & kundservice
30 min i veckan under 6 veckor

Programmet i sin helhet finns tillgängligt digitalt via Sveriges Hälsoportal och är självinstruerande. Det kan genomföras helt individuellt eller i samverkan på arbetsplatsen. Vid grupputförande är livesessioner (30 min) ett perfekt komplement för att ge programmet en tydlig struktur och öka engagemanget. Neuropsykologen Gabriella Svanberg medverkar då online, följer upp programmet, ger fördjupad kunskap och svarar på eventuella frågor.

ACT, Acceptance & Commitment Therapy

Programmet baseras på Acceptance and Commitment Therapy, en vetenskapligt beprövad form av beteendeterapi. ACT handlar om att skapa acceptans av det man inte kan förändra, och commitment; att agera i sin värderade riktning. Inom ACT och genom programmet tränar vi upp 6 nyckelfärdigheter; stanna upp, distans, acceptans, värderad riktning, steg i värderad riktning och det observerande jaget. Sammantaget syftar färdigheterna till att utveckla vår psykologiska flexibilitet.

Målgrupp

Programmet passar för alla vuxna som vill utveckla sin mentala styrka och stabilitet. Det passar även för den som kämpar med stress, ångest, oro, har svårt att koppla av, brottas med begränsande rädslor eller med dömande tankar. Programmet kan genomföras helt individuellt eller i samverkan på arbetsplatsen med Gabriella Svanberg som coach.
 

Gå till programmet

 

ACT.png
ACT och bakgrund till programmet

Acceptance & Commitment Therapy (ACT) skapades på vetenskaplig grund av Steven C. Hayes, Kelly G. Wilson och Kirk Strosahl och är ett mentalt förhållningssätt för att skapa välmående. Genom programmet förhåller vi oss till ACT och de 6 olika träningsområdena som syns till i figuren.

Sammantaget säger man att alla områden syftar till att träna upp vår psykologiska flexibilitet. Vecka för vecka går vi igenom samtliga avsnitt och tränar ett område i taget. Det observerande jaget utgör inte en egen vecka, men behandlas och genomsyras lite i alla avsnitt. Vissa delar kommer kännas lättare och andra svårare, det är viktigt att fokusera lite extra på att träna upp de områden man vill utvecklas mest inom.

Vill du ha mer info? Kontakta oss!