Health Competence

Hälsoutmaning

Kom igång med vardagsmotionen och samla teamet i en rolig hälsoutmaning under 4-6 veckor.

Blanda nytta med nöje - starta en hälsoutmaning

De flesta spenderar många av sina vakna timmar på arbetsplatsen. Av den enkla anledningen är det viktigt att jobbet förknippas med något kul. Som arbetsgivare har man ett stort ansvar att göra arbetsplatsen både trivsam och åtråvärd. Vi blandar nytta med nöje i vår hälsoutmaning - en perfekt kickstart för hälsosammare utveckling i företaget.

challengapp.png

Så fungerar det

I hälsoutmaningen ligger fokuset på hälsa, motion och teambuilding. I appen samlar du Challenge Points till dig och ditt lag baserat på vem du är och vad du har gjort, inte bara via godtyckliga steg eller minuter. En personlig nyckel skapas kring varje användare som sedan används som en del av poängberäkningen, lite som ett golfhandikapp men betydligt mer avancerat. Läs mer om appen här.

Målet är att ni ska inspirera varandra på arbetsplatsen och ha riktigt kul tillsammans. Med Challengize-appen i fickan kan du i realtid peppa dina kollegor, registrera dina aktiviteter, lägga upp inspirerande bilder och följa utvecklingen. Vi på Health Competence kombinerar det egna ansvaret med spännande aktiviteter som livewebinars, kickoffer och veckobrev.

Exempel på upplägg och innehåll
  1. Digital kickoff (30-60 min)

  2. Peppande välkomstmejl & instruktioner

  3. Veckobrev med hälsotips och digitala expertföreläsningar

  4. Livewebinar med utvalda experter

  5. Webbaserat avslut och eventuell prisutdelning

Steg för steg

Första steget i en hälsoutmaning är att vi tillsammans planerar den. På planeringsmötet diskuterar vi hälsoutmaningens omfattning, längd och vilka önskvärda effekter ni vill uppnå. Vi lyssnar av vilka specifika utmaningar ert företag har, det kan till exempel handla om stillasittande, ett behov av att samla teamet eller stress. Utifrån det sätter vi ihop ett vinnande koncept som anpassas efter just er arbetsplats.

Vi går även igenom praktiska detaljer och redogör för hur ni ska få hela teamet att vilja vara med. Vi profilerar appen, veckobreven och liknande med ert varumärke. När utmaningen slutförs sammanställs en rapport där ni får se vilka resultat den gett. Eventuella vinnare utses och förhoppningsvis kan hälsoutmaningen bli till en årlig tradition!

Rekommendationer

En hälsoutmaning är en perfekt start till en effektiv hälsosatsning. I samband med det egna ansvaret är det viktigt att även skapa engagemang med roliga aktiviteter. Inled hälsoutmaningen med en utbildning eller ett inspirerande livewebinar. Vi rekommenderar dessutom att använda utmaningen som en återkommande aktivitet under 4-6 veckor varje år för bästa effekt.

Offertförfrågan